MASO WEST s. r. o. je výrobcem a dodavatelem čerstvě opracovaného masa ze Šumavy, uzenářských výrobků a specialit a lahůdkářských výrobků studené a teplé kuchyně vč. zajištění distribuce obědů.
Produkty z vlastní výroby distribuuje v rámci celé České republiky a nabízí v síti vlastních prodejen.
Nabídku společnosti doplňuje cateringový servis.
1. Hovězí kližka dušená na smetaně s jalovcem a tvarohovo-bramborovým
knedlíkem
- olej 30g
- hovězí kližka 720g
- máslo 100g
- cibule 150g
- nové koření 1g
- bobkový list 1g
- jalovec 2g
- voda (vývar) 1,4l
- sůl 20g
- pepř drcený 1g
- mouka hladká 100g
- smetana sladká 250g
Technologický postup: z hovězí kližky nakrájíme stejnoměrné 120g kousky,
opečeme zprudka na oleji, vyjmeme, přidáme máslo, rozpustíme a přidáme
na jemno pokrájenou cibulku. Zpěníme do slabě růžova a zastříkneme vodou
(vývarem). Přivedeme do varu, vložíme maso, osolíme a přidáme ostatní
koření. Dusíme pod pokličkou do měkka (na sporáku, v troubě) cca 2
hodiny. Když je maso měkké, vyjmeme ho, omáčku zahustíme moukou a
smetanou, provaříme a přepasírujeme zpět na maso. Necháme přejít varem a
podáváme.
2. Tvarohovo-bramborové knedlíky
- tvaroh měkký 300g
- brambory vařené 300g
- mouka polohrubá 300g
- žloutky 2 ks (100g)
- sůl 10g
- voda na vaření
Technologický postup: vařené vychlazené brambory oloupeme, nastrouháme
na jemno, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Vytvarujeme dle vlastní
fantazie (kuličky, válečky atd.) a dáme do vroucí, lehce osolené vody.
Vaříme dle velikosti knedlíčků.
Dobrou chuť!