MASO WEST s.r.o. : VEPŘOVÉ KOLENO BEZ KOSTI, VAŘENÉ V KYSELÉM ZELÍ S JALOVCEM, KMÍNEM A BOBKOVÝM LISTEM S BRAMBOROVÝMI NOČKY

Maso a masné výrobky, lahůdky a lahůdkářské výrobky - Prodejny Klatovy, Stod u Plzně, Horšovský Týn
Maso ze Šumavy, Maso Klatovy
Maso a masné výrobky
Lahůdkářské výrobky
Klatovy, Domažlice, Stod, Horšovský Týn

MASO WEST s. r. o.

MASO WEST s. r. o. je výrobcem a dodavatelem čerstvě opracovaného masa ze Šumavy, uzenářských výrobků a specialit a lahůdkářských výrobků studené a teplé kuchyně vč. zajištění distribuce obědů.

Produkty z vlastní výroby distribuuje v rámci celé České republiky a nabízí v síti vlastních prodejen.

Nabídku společnosti doplňuje cateringový servis.

 

Proteinové výrobky

Jsme výrobci proteinových výrobků Šmakoun - chytrá potravina pro zdravý životní styl!

Vepřové koleno bez kosti, vařené v kyselém zelí s jalovcem, kmínem a bobkovým listem s bramborovými nočky

 

1. Vepřové koleno bez kosti vařené v kyselém zelí s jalovcem, kmínem a bobkovým listem, zahuštěné strouhaným bramborem. Příloha - bramborové nočky.

Ingredience:

vepřové koleno bez kosti 0,900 kg
zelí kysané 0,900 kg
voda pitná - dle potřeby
sůl 0,003 lg
cukr 0,080 kg
kmín 0,003 kg
bobkový list 0,002 kg
jalovec 0,002 kg
brambor 0,100 kg
sádlo škvařené 0,100 kg
cibule čerstvá 0,200 kg

Postup:

Opláchnuté vykostěné vepřové koleno rozdělíme na porce á 150g, do hrnce vložíme zelí společně s kolenem, přidáme sůl, kmín, bobkový list a jalovec a zalijeme vodou. Vaříme cca 1,5h. Syrové brambory nastrouháme najemno a opatrně vmícháme do kastrolu s kolenem a zelím. Necháme přejít varem a dochutíme solí a cukrem. Takto upravené koleno se zelím podáváme s bramborovými nočky přelité zpěněnou cibulkou na sádle.

2. Bramborové nočky

Ingredience:

syrové brambory 1,200 kg
vejce 2 ks (0,080 kg)
mouka hrubá 0,500 kg
sůl 0,020 kg
solamyl 0,100 kg

Postup:

Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme mouku, vejce, solamyl, sůl a promícháme. V ruce či pomocí lžíce tvarujeme noky, které uvaříme v mírně osolené vodě cca 10 - 12 minut. Uvařené noky přendáme do ledové vody a necháme lehce zatáhnout. Poté přendáme do misky. Takto připravené noky můžeme ihned podávat, popř. společně s cibulkou a sádlem lehce zarestujeme.

Webdesign & hosting: ŠumavaNet.CZ