MASO WEST s. r. o. je výrobcem a dodavatelem čerstvě opracovaného masa ze Šumavy, uzenářských výrobků a specialit a lahůdkářských výrobků studené a teplé kuchyně vč. zajištění distribuce obědů.
Produkty z vlastní výroby distribuuje v rámci celé České republiky a nabízí v síti vlastních prodejen.
Nabídku společnosti doplňuje cateringový servis.
1. Vepřové koleno bez kosti vařené v
kyselém zelí s jalovcem, kmínem a bobkovým listem, zahuštěné strouhaným
bramborem. Příloha - bramborové nočky.
Ingredience:
vepřové koleno bez kosti 0,900 kg
zelí kysané 0,900 kg
voda pitná - dle potřeby
sůl 0,003 lg
cukr 0,080 kg
kmín 0,003 kg
bobkový list 0,002 kg
jalovec 0,002 kg
brambor 0,100 kg
sádlo škvařené 0,100 kg
cibule čerstvá 0,200 kg
Postup:
Opláchnuté vykostěné vepřové koleno rozdělíme na porce á 150g, do hrnce vložíme
zelí společně s kolenem, přidáme sůl, kmín, bobkový list a jalovec a zalijeme
vodou. Vaříme cca 1,5h. Syrové brambory nastrouháme najemno a opatrně vmícháme
do kastrolu s kolenem a zelím. Necháme přejít varem a dochutíme solí a cukrem.
Takto upravené koleno se zelím podáváme s bramborovými nočky přelité zpěněnou
cibulkou na sádle.
2. Bramborové nočky
Ingredience:
syrové brambory 1,200 kg
vejce 2 ks (0,080 kg)
mouka hrubá 0,500 kg
sůl 0,020 kg
solamyl 0,100 kg
Postup:
Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme mouku, vejce, solamyl, sůl
a promícháme. V ruce či pomocí lžíce tvarujeme noky, které uvaříme v mírně
osolené vodě cca 10 - 12 minut. Uvařené noky přendáme do ledové vody a necháme
lehce zatáhnout. Poté přendáme do misky. Takto připravené noky můžeme ihned
podávat, popř. společně s cibulkou a sádlem lehce zarestujeme.